Direct naar Hoofdmenu / Zoekveld
Home / Publicaties / Veiligheidsmoni... / Online databank...

Online databank Veiligheidsmonitor

Ook op het niveau van basisteams, gemeenten en in sommige gevallen zelfs wijk- en buurtniveau komen er resultaten beschikbaar uit de Veiligheidsmonitor.

Deze resultaten worden samen met de landelijke, regionale en districtsuitkomsten opgenomen in de online databank van Bureau Veiligheidsmonitor. Alle 167 basisteams zijn, net als alle 70.000+ gemeenten opgenomen in de databank. Dit is mogelijk omdat de landelijke steekproef vanaf de VM2012 is uitgebreid naar 65.000 enquêtes per jaar. Daarnaast zijn de resultaten van alle deelnemende gemeenten opgenomen in de databank. Afhankelijk van de manier waarop een gemeente heeft deelgenomen zijn in een aantal gevallen ook resultaten op wijk- of buurtniveau opgenomen in de databank.

 

Met de online databank kan men op eenvoudige wijze, zonder uitgebreide statistische kennis, tabellen, grafieken en standaardrapportages maken. Met de databank is het tevens mogelijk om de resultaten van de 'eigen' gemeente of regio te vergelijken met de resultaten van andere gemeenten en regio's. Ook zijn de resultaten van de VM2013 te vergelijken met de VM2012.

 

De databank is enkel toegankelijk voor organisaties die verbonden zijn aan de Veiligheidsmonitor, zoals het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Nationale Politie en (deelnemende) gemeenten. Zij kunnen via Bureau Veiligheidsmonitor inlogcodes voor de databank aanvragen.

 

04 mrt 2014


Zoeken in de website: